Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "PM Etapp 2"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

PM Etapp 2


 

 Mini 5-dagars 2020 Etapp 2 Norrstrand Arena

Arenan är i den lilla, avlånga parken mellan Brunnsgatan och Västra Kyrkogården på Sundsta. Parken ligger även ca 200 m rakt söder om Sundstatjärn. Se karta nedan.

Parkering: Självklart underlättar det om de som har möjlighet till att cykla eller ta bussen till och från tävlingen gör det men för de som inte kan det så finns det ganska gott om parkeringsmöjligheter nära arenan. Allra närmast är att ställa sig längst Brunnsgatan som ligger alldeles intill parken där Arenan är. Dock finns det risk för att det kan bli fullt där väldigt snabbt då det inte finns jättemånga platser. Det näst bästa alternativet är att ställa sig på Sundstabadets södra parkering. Den ligger ca 300 m nordöst om arenan. Här är det parkeringsavgift men endast 4 kr/timmen. Parkeringsautomat finns så du behöver inte ladda ner någon app för att kunna stå där. Om den parkeringen mot all förmodan också skulle bli full går det alltid att stå på Sundstabadets norra parkering. Då blir det ca 700 m gång söderut för att nå arenan.

Start: Avstånd till start: 600 m, följ snitsel. Läs mer om starttider och hur starten går till i inbjudan.

Karta: Kartan är sprillans ny och ritad av Oskar Nyman. Terrängen är vanlig stadsmiljö med nästan ingen kupering alls. Skalan är 1:4000 och ekvidistansen 2 meter. Kartan är ritad enligt den nya sprintnormen ISSprOM 2019 som började gälla från och med 1 januari 2020. Den är relativt lik den gamla normen (ISSOM 2007) men skiljer sig från den gamla normen på några sätt. De största förändringarna är (se kartexempel nedan från OCADs blog www.ocad.com/blog):

• Den allra största och viktigaste ändringen i symboluppsättningen är att häckar och opasserbar vegetation, som tidigare ritats med mörkgrön färg, nu är ritad med 100% grön färg, ingen svart färg inblandat alltså. Dessa är fortfarande förbjudna att passera eller sträcka sig över.

• Passerbara murar ritas inte längre med grå färg, utan med symbol motsvarande den som används för stenmurar på skogskartor. Här finns även en ny symbol för att visa ”ensidiga” passerbara murar, med höjdskillnad.

• Vissa symboler är ändrade för att vara lik de som används i skogskartsstandarden. Till exempel brunn/fontän är en blå fyrkant i den nya standarden i s f en blå ring. Färgen för asfalterade och hårdgjorda ytor är något mörkare i den nya normen och ännu mörkare för trafikerade vägar (det används dock inte på kartan på Norrstrand)

• Det finns även en symbol för vägar/ytor i flera nivåer (används dock inte på Norrstrandskartan) Se även dokumentet ”Kan du sprintreglerna?”

Klädsel och skoval: Inget krav på heltäckande klädsel. Välj skor utan ståldubbar. Lämpligt med löparskor då huvuddelen av banorna går på asfalt och hårt underlag.

Trafik: Banorna är lagda så att löparna inte behöver korsa de allra mest trafikerade vägarna i området men trafik kommer fortfarande att förekomma. Varje löpare är ansvarig för att följa trafikreglerna och deltar på egen risk.

Privata områden och social distansering: Respektera tomtmark och privata områden. Tänk på att hålla avstånd från andra, båda medtävlande och andra förbipasserande.

Tävlingsledning:

Tävlingsledare: Oskar Nyman

Banläggare: Oskar Nyman

Bankontrollant: Tom Hollowell

Kontakt: Oskar Nyman 076-8114357, e.oskar.nyman@telia.com

Inga nyheter är skapade